תקשורת בין הורים גרושים יכולה להיות מורכבת ואמוציונלית, או תקינה ובריאה – לכל אחת מן האפשרויות ישנן השלכות מידיות וארוכות טווח על הבריאות וההתפתחות הרגשית של הילדים.
היום כבר ברור שתקשורת בין ההורים היא אחד המפתחות להתפתחות תקינה של הילדים – גם כאשר ההורים גרושים.
ידוע גם שהגירושין של ההורים אינם מייצרים טראומות אצל ילדיהם, אלא הדרך בה ההורים ניהלו את הפרידה, הגירושין, וכן טיב היחסים ואיכות התקשורת ביניהם לאחר הפרידה.
הקשר והתקשורת בין ההורים – משפיעים משמעותית על יכולת התמודדות של הילדים עם הפרידה: כשההורים בקונפליקט הילדים נפגעים ומכאן הדרך לפגיעות נפשיות וטראומטיות קצרה: hלדים שהוריהם נמצאים בקונפליקט בעצימות גבוהה, מושפעים מהמצב, נאלצים לבחור צד במאבק, חווים קונפליקט נאמנויות והופכים לחלק ממנו בעל כורחם.
תיאום הורי הוא ההזדמנות שלכם להוציא את הילדים מהקונפליקטים ולקבל החלטות במשותף – במיוחד אם קשה לכם להסכים לבד.
אז אם חשוב לכם לשמור על הילדים למרות השינויים במבנה המשפחה – אתם במקום הנכון.
כל ההיבטים ההוריים (כגון חיסונים, בחירת בית ספר, שעות יציאה מהבית וחינוך באופן כללי) יכולים להתנהל ברוח טובה, בשיח בריא ובשיתוף פעולה, ועלולים להיות מקור לקונפליקטים רבים, גם כשההורים חיים ביחד, וגם אם יש להם זוגיות טובה.
אך בתהליך גירושין ואחריו – לפעמים הרבה יותר קשה להחליט כיצד להתנהל מול הילדים, במיוחד אם אתם גם כך מלאי משקעים רגשיים אחד מול השניה, ובוודאי כאשר אחד או שני ההורים נמצאים כבר בזוגיות חדשה.
אבל אפשר גם אחרת וזה בדיוק מה שתעשו כשתגיעו לתיאום הורי –
כשאתם מגדלים את הילדים שלכם בשיתוף פעולה, מתוך הסכמה (על אף המחלוקות הקיימות), אתם גם מלמדים אותם כיצד לגשר על פערים, תפיסות ואמונות, כיצד לפתור מחלוקות ומעל הכל – אתם מסייעים להם להם להתגבר על השינויים במבנה המשפחה, על הפרידה שלכם, ההורים, ומאפשרים להם התפתחות רגשית בריאה, מתוך המודלינג שאתם מציגים להם.
הרי ידוע שהילדים לומדים כיצד להיות אנשים בוגרים – מאיתנו ההורים..
ברור לכולם שגם כאשר ההורים מתגרשים, הם ממשיכים להיות הורים של ילדיהם ומשפיעים עמוקות על חייהם לשנים רבות מאוד.
אבל מה קורה כאשר ההורים לא מצליחים לקיים שיח בריא ולשתף פעולה? או כאשר קונפליקטים בין ההורים הופכים למאבקים?
זוגות רבים מוצאים עצמם עם הסכם גירושין לאחר תהליך גישור גירושין או לאחר מאבק משפטי ומנסים לנהל את חייהם בהתאם, אך נתקלים בקונפליקטים שונים לגבי אמונות ותפיסות עולם – שלא בהכרח נפתרו בתהליך הגישור לגירושין שקיימו.
הסתגלות למצב המשפחתי החדש עשוייה להביא איתה מתחים, אתגרים ומאבקים חדשים ולכן חשוב להכיר כלים חדשים להתמודדות עם הסיטואציה, שיעזרו לכם לגשר על קונפליקטים ואי הסכמות – כדי לשמור על הילדים, ולא לגרום להם לחשוב שהם צריכים "לתפוס צד" בתוך קונפליקט נאמנויות בו ימצאו את עצמם, בעל כורחם, ובלי שתתכוונו לכך.
הרי ברור שכל הורה רוצה את טובת ילדיו, אך לעיתים לא ידועה לנו ההשפעה של ההתנהלות שלנו על בריאותם של הילדים שלנו.
מתאמת הורית מסייעת להורים לגשר על פערים, להתמודד עם קונפליקטים נקודתיים וללמוד כלים לניהול קונפליקטים בעתיד – לאורך כל חייכם כהורים לילדים משותפים.
כל ההורים רוצים בטובת ילדיהם: לראות אותם הופכים לבוגרים מצליחים, בריאים ומאושרים.
אך ההתנהלות בין ההורים היא זו שמהווה את הקרקע להתפתחות הרגשית.
לכן כאשר קיים קושי מובן וטבעי בין ההורים לאחר פרידה וגירושין – חשוב למצוא את הדרך לתקשורת שתאפשר לילדים להרגיש בטוחים, אהובים, רגועים ובריאים.
הורים מגיעים אלי לתיאום הורי בניסיון להגיע לפתרון ולנהל את ההורות בצורה מיטיבה יותר עם הילדים.
אך כדאי לדעת כי המפתח להצלחת התהליך הוא שיתוף פעולה מלא של שני ההורים.
בנוסף, חשוב לדעת – תיאום הורי אינו משנה את ההסכמים אליהם הגעתם במסגרת גישור גירושין, או פסיקה משפטית במסגרת הליכי גירושין.
הוא עוסק ביישום בריא ותקין של הסכמים אלה ומסייע לכם לפתור סוגיות הוריות שמתגלות לאחר הפרידה והגירושין באמצעות דיאלוג מונחה וכלים ייחודיים, במסגרת מכילה, ומקצועית.
השאירו לי פרטים לשיחת התייעצות ותיאום פגישה 🙂
השאירו פרטים , אנחנו כבר נדאג לכל השאר…